19 вересня 2011 р.

В п'ятницю - відкриття шкільного Центру толерантності та добросусідства в Бахчисараї


                                                                                                           
23 вересня в Бахчисарайському УВК відбудеться святкове відкриття шкільного Центру толерантності та добросусідства («музею толерантності»), щоб був створений в рамках проекту Центру регіонального розвитку ТОП-КАЯ «Толерантне мистецтво в школі та громаді».


В рамках проекту протягом 2010-2011 навчального року відбувалося навчання технікам національного мистецтво в двох міжнаціональних групах (доросла та дитяча). Програма навчання була розроблена таким чином, що учасники проекту дізналися не тільки про технічну сторону виконання того чи іншого виробу, але про історію, символіку, та подібність виконання у різних народів. Таким чином відбувається подолання  стереотипів про принципову відмінність різних культур, що в свою чергу сприяє розвитку толерантності.

За рік близько 30 учасників проекту навчилися робити гобелени, національні ляльки, опанували національних розпис та вишивку. 1 червня новостворений Центр відвідали національні товариства, представники освіти.

23 вересня відбудеться презентація шкільного Центру толерантності та добросусідства за участі школярів, вчителів, представників Міністерства освіти та науки Криму.

В програмі заходу:
Святкова лінійка, де діти презентують Центр 5 мовами (українською, кримськотатарською, російською, англійською та французькою)
Екскурсія Центром, коротка презентація результатів проекту «Толерантне мистецтво в школі та громаді» координатором проекту Наталією Скворцовою.
Дитячий концерт (національна творчість українців, кримських татар, росіян)

Початок заходу – 23 вересня, п’ятниця, о 12.00
Адреса – НВК «Школа-гімназія», м. Бахчисарай, вул. Макаренка, 10

Контакти: Наталя Скворцова 068- 4813165, Skvortsova_natasha@bigmir.net



Немає коментарів:

Дописати коментар